МВР задържа формалния собственик на Изамет“ Кристиян Христов при опит да

...
МВР задържа формалния собственик на Изамет“ Кристиян Христов при опит да
Коментари Харесай

Часове преди ареста: Само по bTV говори Кристиян Христов, свързан с „Осемте джуджета“

Министерство на вътрешните работи задържа формалния притежател на „ Изамет “ Кристиян Христов при опит да даде конференция, в която да изнесе данни за рекет, побой, палежи и корупция по случая „ Осемте джуджета “. Ексклузивни фрагменти от ареста ще видите единствено по bTV. Отново единствено пред bTV приказва Христов, обвързван с аферата „ Осемте джуджета “.

Единствено bTV разполага с фрагменти от ареста на Кристиян Христов

В същото време Антикорупционния фонд излъчи изявление с Любена Ангелова - някогашна брачна половинка на следствия за търговия с въздействие притежател на „ Осемте джуджета “ Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, която също споделя за напън, компромати и корупция с присъединяване на висши магистрати.

Цивилни служители на реда го задържаха минути преди оповестената конференция в Българска телеграфна агенция. Задържането е по прокурорско искане, споделиха от Министерство на вътрешните работи. А към този момент от прокуратурата не удостоверяват.

Тя да изясни защо е, да не въвлича Министерство на вътрешните работи във войни, сподели служебният вътрешен министър пред медии

„ Има разпореждане на районната прокутратура, което е изпълнено в тази ситуация. Призовавам Министерство на вътрешните работи да не бъде замесвано във войните нито сред разнообразни институции и техни представители, нито пък вътре в обособените институции “, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

Часове преди задържането Кристиян Христов се свърза с bTV, с цел да показа, че се опасява за живота си. Каза, че таман е приказвал по случая с Министерство на вътрешните работи и описа, че познава някогашната брачна половинка на Петров - Любена, откогато бил вербуван да взе участие в „ платени контрапротести ”.

Снимка: bTV

„ Няколко митинга в които съм взел участие, в това число и митинга пред Висш съдебен съвет против агнешките главички, това са митинги в които съм взел участие, проведени от Любена Петрова против възнаграждение. Парите, за които аз участвах за митингите бяха по към 100-150 лева за митинг ”, сподели Кристиян Христов.  

Любена Павлова е дала изявление за Антикорупционния фонд

Христов твърди, че проработил с Любена първо от лековерие, а след това под закани. Изпълнявал разнообразни задания, изтъквам, по насила, че ще съсипят живота му.

„ Да фотографирам най-различни хора всякакви хора по заведения - магистрати, чиновници на Министерство на вътрешните работи и политици, фотографирам ги в срещи, в които не би трябвало да са. Любена постоянно стартира да се вижда с едно лице, което на по-късен стадий разбрах кой е, едно лице, което стана известно - Иван Гешев “, сподели Христов.

Припомняме, че понеделник вечер в ресторант в София беше извършена спецакция

Мъжът описа още, че провел побой над юноша и палеж на завод покрай София още веднъж под непознати нареждания. Твърди, че приказва в този момент от боязън за живота си.

„ Би могло да се случи по този начин, че да ме арестуват да ми образуват доста каузи “, сподели още Христов.

Потърсена от bTV дамата от описа, Любена, отхвърли да е нареждала на Христов каквото и да било.

„ Кристиян Христов е нищожен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. Аз бях жена на Петров, само че не аз движех делата му, и няма по какъв начин да съм го заплашвала Христов да извърши това, за което твърди “, сподели някогашната жена на Петър Петров – Еврото .

То е за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов

А през днешния ден Антикорупционният фонд разгласява изявление със самата Любена Ангелова. В него тя декларира, че основният прокурор Гешев „ в никакъв случай не е ходил в заведението „ Осемте джуджета “.  И приказва против някогашния си фамилен сътрудник Петров, с който до 2020 година управлявали Осемте Джуджета “.

„ Прочетох писмото, което е изпратено на основния прокурор, до 10 часа да си подаде оставката, седял самичък на ръба на скалата, Мечо Пух. Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти дневно и в това писмо аз зървам него, това няма вид да е писано от различен човек “, сподели Любена Ангелова.

Любена споделя и имена на магистрати, посещавали заведението и обменяли „ парични суми “. Сред имената е и това на заместител основният прокурор Борислав Сарафов. За bTV той назова изявлението „ клевети “.

Още от описа на Кристиян Христов пред bTV, за присъединяване му по случая „ Осемте джудета “ и прокурорската война, очаквайте в неделя в предаването „ 120 минути “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР